La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, conversa amb l'ambaixador i coordinador nacional per la Cimera, Jaume Gaytan. (Foto: M. F.)
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la seva intervenció a la XVII Conferència iberoamericana de ministres d'Educació. (Foto: M. F.)
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la seva intervenció. (Foto: M. F.)
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la seva intervenció a la XVII Conferència iberoamericana de ministres d'Educació. (Foto: M. F.)
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. (Foto: M. F.)

Vilarrubla veu l'adaptació a la pandèmia com una 'oportunitat per revisar el que podem fer millor'

Andorra la Vella.- La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, creu que la pandèmia causada per la Covid-19 pot ser una "oportunitat per revisar el que podem fer millor" en matèria educativa. Així ho ha posat en relleu amb motiu de la celebració a Andorra, de manera telemàtica, de la XXVII Conferència iberoamericana de ministres d'Educació, una cita que serveix perquè els diferents titulars en matèria educativa iberoamericans comparteixin experiències sobre la gestió de la pandèmia i també sobre l'educació al llarg de la vida i el valor de la innovació i la capacitat emprenedora a les escoles.

Vilarrubla ha destacat la importància d'aquesta trobada per poder "compartir" el que els diferents països han fet durant la crisi sanitària i s'ha mostrat optimista que es puguin extreure "bones pràctiques" que es podrien aplicar a Andorra i viceversa, és a dir, que els països iberoamericans puguin treure profit del que Andorra ha implementat.

La ministra d'Educació ha destacat el fet que al final d'aquesta trobada es consensuï una declaració que recull temes com "el reconeixement i agraïment a la feina que han fet els docents i el personal educatiu per afrontar la pandèmia" i també "la importància de la presencialitat de l'educació", un aspecte que creu que amb la pandèmia encara s'ha "reforçat" més. A més, els diferents països posen en comú com es poden preparar des del punt de vista telemàtic per fer front no només a una pandèmia com el coronavirus sinó també a "altres casuístiques" i s'incideix en la importància de la formació al llarg de la vida, "un pilar fonamental", ha destacat Vilarrubla, no només a la joventut "sinó durant tot el recorregut personal i professional" de les persones. També s'emfasitza la necessitat de potenciar la innovació i la capacitat emprenedora que s'ha de transmetre a les escoles per "tenir ciutadans emprenedors i més preparats per als reptes del futur", un tema que, en les circumstàncies actuals, "ha quedat palesat que és de cabdal importància".