Les autoritats que han signat el conveni. (Foto: SFG)
La signatura del conveni. (Foto: SFG)
La signatura del conveni. (Foto: SFG)

Andorra acull la signatura del conveni marc per l'impuls de la circulació de talent a l'espai iberoamericà

Andorra la Vella.- Andorra ha acollit aquest dimecres la signatura del conveni marc per l'impuls de la circulació de talent en l'espai iberoamericà que s'ha celebrat durant la Cimera Iberoamericana de caps d'estat i de govern que acull el Principat. L'acte ha comptat amb la participació presencial i signatura del conveni per part de les delegacions d'Espanya, Guatemala, Portugal i República Dominicana. Encara que no han pogut estar presents a la signatura Brasil, Colòmbia, Nicaragua i Panamà també se sumen a la signatura del conveni que es realitzarà per mitjà d'un procediment que s'ha habilitat especialment.

L'esdeveniment, al qual ha assistit la ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés, com a representació de la delegació andorrana, suposa la fructificació d'anys de treball que van arrencar el 2014 i que s'han pogut plasmar amb la signatura de conveni a Andorra.

L'acte paral·lel a la cimera suposa un avenç per fer efectiva la circulació de talent científic, tecnològic, professional i creatiu dins de l'espai iberoamericà. L'objectiu és afavorir la transferència de coneixement, la creació científica i intel·lectual i la innovació. Tal com es recull en el conveni es podran adherir al pla les persones que hagin obtingut de forma recent un grau o diploma d'ensenyament superior, que siguin directius o personal qualificat, investigadors o inversors i emprenedors que es traslladin a un altre estat per fer programes de formació o col·laboració amb un organisme o empresa.

El conveni marc permet ara als estats signataris negociar i arribar a acords per definir, en el si de la conferència d'estats part, els aspectes com la duració màxima del trasllat, els requisits exigibles per poder dur a terme la mobilitat entre països i definir les condicions comunes d'entrada i sortida de les persones.

Així mateix, el conveni està obert a la participació i signatura voluntària de tots els estats membres de l'espai iberoamericà.