Divendres 17 d'octubre de 2025
|
04:43 H
Neix 'El nutriplat del xef', un concurs per "donar valor a la restauració local" d'Andorra la Vella

'Cuinem el futur d'Andorra la Vella' és el projecte en el marc del qual el comú vol reforçar la competitivitat i dinamitzar el sector de la restauració. I una de les primeres iniciatives que surten d'aquest projecte és el concurs 'El nutriplat del xef', una iniciativa del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes que té com a objectiu "donar valor a la restauració local, al producte de proximitat i a l'alimentació saludable i equilibrada", tal com ha explicat la vicepresidenta del col·legi, Berta Jiménez. La proposta està oberta a tots els bars i restaurants de la parròquia (el cònsol major, Sergi González, ha detallat que es calcula que hi ha uns 390 restauradors) que hauran de fer una proposta que posteriorment serà avaluada per un jurat. Aquesta iniciativa es concep com una "prova pilot" i en aquest sentit el cònsol major ha posat en relleu que caldrà veure quina és l'acceptació per part del sector per, de cara al futur, fer les adaptacions que escaiguin. De totes maneres, ha reconegut que es tracta d'un projecte que té "recorregut" i que, per tant, en el futur podria anar evolucionant.


16.10.2025, 12.17 h
Societat
Andorra la Vella
M. F.

Foto: M. F.

La vicepresidenta del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes, Berta Jiménez, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, conversen abans de la presentació del concurs.

Foto: M. F.

El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, i la vicepresidenta del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes, Berta Jiménez, durant la presentació del concurs.

 


La vicepresidenta del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes, Berta Jiménez, destaca en què consisteix el concurs i quin és el seu objectiu.

La vicepresidenta del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes, Berta Jiménez, detalla les categories del concurs.

La vicepresidenta del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes, Berta Jiménez, defensa que es vol fer veure que gastronomia i salut pkden anar de la mà.

El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, destaca els tres valors que creu que ha de tenir la gastronomia d'Andorra la Vella.