Dilluns 20 de maig de 2024
|
14:05 H
AM.- Inici de la cinquena edició de l'hort solidari: un ajut per a les famílies necessitades

La cinquena edició del projecte de l'hort solidari ha iniciat aquest dijous, com és habitual, als horts del Dau de Sant Julià de Lòria.


09.05.2024, 13.42 h
Societat
Sant Julià
C. G.

Foto: C. G.

Entrega dels plantars per al conreu la representant dels estudiants de la Universitat d'Andorra, Angelica Medina.

Foto: C. G.

La consellera de Social, Eva Ramos, el president de Càritas Sant Julià, Jordi González i l'estudiant de la Universitat d'Andorra, Angelica Medina aquest matí als horts del Dau.

Foto: C. G.

L'hort social a la zona dels horts del Dau a Sant Julià de Lòria.


La consellera de Social, Eva Ramos, explica que iniciativa va néixer amb el mandat anterior durant l'època de la Covid amb l'objectiu "d'ajudar a les famílies més afectades per la pandèmia". Enguany, un total de setze hortolans s'han ofert per a concretar els 3.000 els planters proporcionats per Tot Natura.

El president de Càritas Parroquial de Sant Julià, Jordi González, ha confirmat que es va brindar suport a un total de 80 famílies i que des de Càritas s'intenta proporcionar productes no peribles, sinó que també ous, carn, peix i verdures.

El president de Càritas Parroquial de Sant Julià, Jordi González, comenta que el perfil de famílies necessitades ha experimentat certs canvis aquest últim any, amb l'augment de famílies amb un ingrés mensual i també persones no documentades.

L'estudiant de la universitat d'Andorra, Angelica Medina, explica que aquest any es vol motoritzar els sensors de consum d'aigua, que el realitzaran mitjançant la cessió d'un sistema de rec, que els permetrà obtenir dades comparables amb el sistema tradicional i analitzar si els hortolans es poden beneficiar d'aquesta tecnologia.