Dilluns 22 d'abril de 2024
|
05:01 H
AM.- Ordino anuncia un nou taller de cant coral infantil per preservar les tradicions i el relleu generacional

Ordino.- La consellera de Cultura d'Ordino, Mònica Armengol, ha anunciat aquest diumenge en el marc de la celebració de la tradicional cantada de Caramelles que el comú oferirà un nou taller de cant coral adreçat a infants, amb l'objectiu d'impulsar el cant i afavorir que hi hagi un relleu generacional en aquest tipus d'esdeveniments. "Per a la parròquia d'Ordino, és molt important mantenir aquest relleu generacional, però també preservar les tradicions i evitar que decaiguin" ha assenyalat, Armengol, mentre afegia que l'activitat s'iniciarà després de Pasqua i tindrà una durada de tres mesos. "És crucial preservar aquestes petites tradicions que potser no tenen un reconeixement internacional, com ara també el robatori de les olles, el robatori dels ous i el Diumenge de Pasqua" ha destacat la consellera de cultura.

La tradicional cantada de Caramelles, que celebra com cada any l’arribada de la Pasqua, s'ha traslladat aquesta vegada a l'interior de l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià d'Ordino a causa del mal temps. Els cantaires voluntaris i la Coral Casamanya s'han tornat a convertir en els protagonistes d'aquesta activitat que ha reunit desenes de curiosos i seguidors de la tradició amb la interpretació de quatre temes: la 'cançó d'Andorra' d'Ortega-Monasterio, estrenada aquest diumenge, el 'Vals de Caramelles' de l'ordinenc i president de la Coral Casamanya Guillem Benazet, 'Bon Dia, Bon Dia' i 'El Gran Carlemany'.

"Tot i no poder dur-la a terme pels carrers, la cantada s'ha limitat una mica a l'entrada i a fora de l'església. No obstant això, allò que importa realment no és tant la ubicació, sinó que la gent es reuneixi i pugui cantar. Això és molt positiu, ja que comptem amb l'ajuda de molta gent, tant voluntaris que s'afegeixen cada cop més a la coral com la pròpia Coral Casamanya, que, any rere any, és l'ànima de la festa" ha celebrat, Armengol, que personalment ha assistit a l'acte per veure cantar la seva filla, que, juntament amb una amiga, és dels pocs infants que actualment formen part de la coral de Caramelles de forma voluntària.


31.03.2024, 13.34 h
Parròquies
Ordino
M. R.

Foto: M. R.

Un instant de la cantada de Caramelles a l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià d'Ordino.

Foto: M. R.

Un instant de la cantada de Caramelles a l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià d'Ordino.

Foto: M. R.

Un instant de la cantada de Caramelles a l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià d'Ordino.

Foto: M. R.

La recollida de diners posterior a la cantada de Caramelles.


Vídeos
Vídeo: M. R.

La consellera de Cultura d'Ordino, Mònica Armengol, explica que s'ha hagut de canviar la ubicació degut al mal temps.

La consellera de Cultura d'Ordino, Mònica Armengol, destaca la importància del relleu generacional.

La consellera de Cultura d'Ordino, Mònica Armengol, anuncia que es faran uns nous tallers de cant coral.

La consellera de Cultura d'Ordino, Mònica Armengol, destaca la importància del fet de conservar les tradicions.