Dilluns 22 d'abril de 2024
|
06:08 H
AM.- Torres intenta mantenir els vols entre Andorra i Palma de Mallorca per aquest estiu

Encamp - El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha anunciat aquest Dilluns de Pasqua, en el marc de la Diada de Sant Romà de les Bons, que d'aquí a dues setmanes mantindrà una reunió amb l'operador d'Air Nostrum per saber si és possible prolongar la prova pilot i mantenir els vols entre Andorra i Palma de Mallorca de cara aquest estiu. Una opció que està sent reclamada per les agències de viatge de Mallorca, ja que, segons ha recordat el titular de la cartera de Turisme, el trajecte en qüestió ha tingut una gran demanda durant els últims mesos, arribant a assolir una ocupació mitjana del 70%. "L'operador ja ens va manifestar que durant l'estiu hi ha dificultats per tenir naus disponibles per fer aquest trajecte" ha recalcat, Torres, mentre assegurava que, en tot cas, l'opció més sòlida és treballar per a la temporada vinent d'hivern. "Ara bé, sempre que puguem dur-lo a terme a l'estiu i hi hagi una possibilitat, ho farem" ha afegit.

De fet, Torres ha assenyalat que la majoria dels ocupants que han fet ús d'aquest vol han estat turistes, però també residents de les Illes Balears que gaudeixen d'un descompte del 75% dels bitllets.

Una cinquantena de persones celebren la Diada de Sant Romà de les Bons

Una cinquantena de persones, entre elles els cònsols majors d'Encamp, Laura Mas i Xavi Fernández, han participat en la Diada de Sant Romà de les Bons, que s'ha iniciat a les 12 del migdia amb una missa oficiada per mossèn Antoni Elvira. A continuació, com és habitual, ha tingut lloc l'aperitiu popular i la ballada de sardanes. "És veritat que s'ha perdut la tradició de les Caramelles. Si podem, amb el Consell de Cultura, intentarem tornar-les a recuperar per gaudir-les, i que anem passejant per totes les cases d'aquí de les Bons, cantant i recollint una mica els fruits" ha apuntat, Mas.

Pel que fa a la possibilitat d'arreglar el camí d'accés a l'església, la mandatària comunal ha assegurat que "és impossible fer-lo accessible per una cadira de rodes pel tema de l'alçada" però ha recordat que ja s'han dut a terme una sèrie d'actuacions al conjunt protegit com ara la renovació de la tanca i el fet d'engegar els treballs de recuperació del colomer de Cotxe que, tal com ha avançat, podrien estar enllestits de cara a l'estiu.


01.04.2024, 14.12 h
Parròquies
Encamp
M. R.

Foto: M. R.

Assistents a la Diada de Sant Romà de les Bons.

Foto: M. R.

El cònsol menor d'Encamp, Xavi Fernández, i el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, durant la Diada de Sant Romà de les Bons.

Foto: M. R.

Antoni Elvira oficiant la missa de la Diada de Sant Romà de les Bons.

Foto: M. R.

Antoni Elvira oficiant la missa de la Diada de Sant Romà de les Bons.

Foto: M. R.

L'aperitiu popular posterior a la missa de la Diada de Sant Romà de les Bons.

Foto: M. R.

La ballada de sardanes posterior a la missa de la Diada de Sant Romà de les Bons.


El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, assegura que hi ha hagut molt bona acceptació dels vols entre Andorra i Palma de Mallorca.

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, avança que l'opció més ferma és treballar per la propera temporada d'hivern.

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, indica que aquests vols han tingut un 70% d'ocupació de mitjana.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, assenyala que intentaran recuperar les Caramelles.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, fa referència a les actuacions que s'han fet al camí d'accés a Sant Romà de les Bons.