Dimarts 30 d'abril de 2024
|
04:06 H
Carles Martínez-Illescas: "Una persona és exitosa quan sap el que vol, perquè ho vol, té un pla i actua en base aquest pla"

Andorra la Vella.- El professor d'economia i francès al col·legi Sant Ermengol, Carles Martínez-Illescas, reconeix que l'objectiu que el va portar a esciure La guia definitiva del creixement personal respón a la necessitat de posar ordre a tots els coneixements que ha anat adquirint sobre estudis de coaching empresarial i personal. A través d'aquest treball personal, Martínez-Illescas ha creat una metodologia personal que ara vol compartir amb el lector. I ho pretén fer aquest dijous 18 d'abril a partir de les 19.00 hores al Fòrum de l'Fnac Andorra.

Per què has volgut publicar un llibre d'autoajuda? Què t'ha fet prendre aquesta decisió?

Si mai has llegit més d'un llibre d'autoajuda, o bé, has assistit a més d'un curs o seminari és possible que t'hagi passat el mateix que m'ha passat a mi. Al cap del temps veus que tens molts coneixements, però també un cacau mental enorme. Jo necessitava un far, un sistema clar que em guiés cap a una versió inevitable de creixement personal. Després de meticulosos mesos de treball, vaig decidir donar vida a la meva pròpia metodologia. Una guia definitiva que qualsevol persona pot aplicar aportant claredat i direcció.

Dius que en La guia definitiva del creixement personal trobarem una metodologia pràctica que ens conduirà a l'èxit. Creus que estem a la recerca constant de l'èxit? Sense èxit no som res? Per què busquem sempre l'èxit?

L'èxit no és només el destí sinó un viatge que tothom pot emprendre. Per a mi, l'èxit no es redueix a mansions d'Instagram i cotxes de luxe. És un estat d'ànim, una consciència, una forma d'actuar que pot transformar la vida. Per a mi l'èxit és la conjunció de cinc requisits. Una persona és exitosa quan sap el que vol, perquè ho vol, té un pla, actua en base aquest pla i, a més, vol deixar el món millor de com l'ha trobat. La meva guia ofereix una ruta clara cap a l'èxit, no només material, sinó també emocional i de consciència. Per a poder sintonitzar amb la freqüència de l'èxit necessitem el creixement personal.

Els exercicis que ens proposes al llibre els podem aplicar des del minut zero? I tots ells són universals, són útils per a tothom?

Absolutament! La pràctica és la clau. En el llibre incloc més de 25 exercicis que es poden començar a aplicar immediatament. Hi trobem exercicis que van des de la identificació dels nostres valors fonamentals fins a la construcció d'hàbits poderosos. Aquesta guia ofereix eines universals per a tots els que aspiren al creixement personal i la realització.

Què són els hàbits atòmics i els principis estoics dels quals parles?

Els hàbits atòmics són com petits superpoders que tenim. Aquest concepte, inspirat en el llibre Hàbitos atòmicos, ens recorda que fins i tot els canvis més petits poden tenir un impacte colossal en la nostra vida. Pel que fa als principis estoics, aquests ens ensenyen a dominar les nostres emocions, viure en el present i forjar resiliència, idees que han resistit la prova del temps durant més de dos mil·lennis.

Personalment, quins canvis has experimentat amb la metodologia que ens proposes?

De moment, soc el principal portador de la meva metodologia. M'explico. He escrit un llibre de creixement personal disruptor, tot això mentre faig una feina a jornada complerta, porto una marca personal a les xarxes socials, i a més, soc pare d'un nadó d'un any i mig. Els meus resultats, els que estic assolint avui, només venen justificats per les accions que faig en el meu dia a dia, i que també, són el resultat d'un profund treball en la meva persona, és a dir, del meu ésser.

Per què hem de llegir La guia definitiva del creixement personal?

Perquè és més que un llibre, és un compendi d'eines poderoses per transformar la teva vida. Des de l'autoconeixement fins als principis de la salut física, els principis que han guiat grans pensadors al llarg dels segles. Aquesta guia et dona les eines necessàries per créixer, prosperar i viure amb plenitud. És l'aterratge perfecte per als qui busquen l'èxit, no només en termes de riquesa material, sinó també en felicitat i satisfacció personal.


17.04.2024, 08.00 h
Societat, Cultura
Andorra la Vella
M.G

Foto: Carles Martínez-Illescas

Carles Martínez-Illescas presenta La guia definitiva del creixement personal aquest dijous a l'Fnac Andorra