Dijous 25 de juliol de 2024
|
14:50 H
AM.- FEDA i EDF avaluaran la viabilitat d'un projecte hidràulic a l'Ospitalet que abastiria Andorra

FEDA i Électricité de France (EDF) han signat un conveni de col·laboració a través del qual l'elèctrica francesa donarà suport a l'andorrana en la seva estratègia per a la transició energètica, solucions per a la mobilitat elèctrica i l'impuls a les renovables. En el marc d'aquest acord, que dona continuïtat a la col·laboració existent entre ambdues parts des del 1988, s'inclou també la voluntat d'impulsar de manera conjunta els estudis per avaluar la viabilitat d'un projecte hidràulic a l'Ospitalet per poder fer una gestió hidroelèctrica coordinada en benefici dels dos territoris. Tant el president de FEDA, el cap de Govern, Xavier Espot, com el president-director general d'EDF, Luc Rémont, han incidit en aquest benefici mutu que ha de suposar la nova instal·lació, per "limitar els fenòmens d'intermitència" de les renovables. A més, aquesta central serviria per abastir Andorra en moments de pics de consum com per exemple a l'hivern.


10.07.2024, 14.14 h
Economia - Empresa
Nacional
M. F. / M. R.

Foto: M. F.

El cap de Govern i president de FEDA, Xavier Espot, i el president-director general d'EDF, Luc Rémont, després de la signatura del conveni.

Foto: M. F.

El cap de Govern i president de FEDA, Xavier Espot, i el president-director general d'EDF, Luc Rémont, durant la signatura del conveni.

Foto: M. F.

El cap de Govern i president de FEDA, Xavier Espot, i el president-director general d'EDF, Luc Rémont, signen el conveni.

Foto: M. F.

El cap de Govern i president de FEDA, Xavier Espot, i el president-director general d'EDF, Luc Rémont, aquest dimecres al migdia.

Foto: M. F.

El cap de Govern i president de FEDA, Xavier Espot, i el president-director general d'EDF, Luc Rémont, saluden les autoritats presents a l'acte.

Foto: M. R.

Autoritats andorranes i d'EDF durant la visita del president-director general d'EDF, Luc Rémont.


El cap de Govern, Xavier Espot, detalla que ara s'estudiarà la viabilitat del projecte hidràulic de l'Ospitalet.

El president-director general d'EDF, Luc Rémont, destaca que l'acord comercial amb Andorra a llarg termini ha estat per a ells una "inspiració" per a d'altres operacions.

El president-director general d'EDF, Luc Rémont, destaca que la instal·lació a l'Ospitalet haurà de ser gestionada de manera conjunta.

El cap de Govern, Xavier Espor, destaca que el contracte comercial per la compra de llum que expira el 2029 seguirà la mateixa filosofia que l'actual.